Burnout preventie en behandeling

Zorg voor medewerkers

Workshops

uitval voorkomen en herstel bevorderen
Bij de workshops die ik aanbied draait het om preventie. Preventie van klachten bij medewerkers zorgt voor een verlaging van het verzuim in uw organisatie.  De onderstaande workshops zijn geschikt voor werknemers, leidinggevenden, HR-personeel en casemanagers. Uiteraard kan er ook maatwerk geleverd worden, ik denk graag mee waar de behoefte ligt.

Psychisch verzuim

Ruim 65% van alle verzuim heeft een psychische oorzaak. In mijn jarenlange ervaring binnen de arbeidsgerelateerde gezondheidszorg heb ik geleerd dat leidinggevenden, maar ook HR-medewerkers vaak niet voldoende getraind zijn om psychisch verzuim (tijdig) te signaleren. Hierdoor blijven medewerkers vaak langer thuis dan noodzakelijk en wordt de drempel om weer terug te keren naar het werk steeds hoger. In deze vier uur durende workshop leer ik psychisch verzuim te herkennen en staan we stil bij begeleiding van werknemers met psychische klachten. Aan het einde van de workshop weet je welke veelvoorkomende psychische stoornissen er bestaan, hoe deze tijdig te herkennen zijn en staan we stil bij het toepassen van adequate begeleidingsgesprekken van medewerkers. Deze workshop is geschikt voor leidinggevenden, casemanagers en ieder ander die in zijn werk te maken krijgt met psychisch verzuim. Er kunnen maximaal 12 deelnemers meedoen.

Werkstress en burnout

Hoge werkdruk, moeizaam contact met een leidinggevende, maar ook stressoren in iemands privésfeer kunnen ervoor zorgen dat er gedurende langere tijd blootstelling aan stress plaatsvindt. Wanneer mensen hier niet op een juiste manier mee om gaan, kan dit uiteindelijk leiden tot een burnout. In deze workshop wordt er inzicht gegeven in stressreacties en leren we deze te herkennen. Ook staan we stil bij maatregelen die toegepast zouden kunnen worden om stress te verminderen. Theorie wordt afgewisseld met praktische oefeningen. Deze workshop is geschikt voor werknemers alsook voor leidinggevenden en/of HR-functionarissen.

Mindfulness

Deze vier uur durende workshop heeft als doel mensen kennis te laten maken met mindfulness. Door middel van verschillende oefeningen wordt geleerd hoe de aandacht meer in het hier en nu te houden en wordt ervaren wat daar de voordelen van zijn. We staan stil bij toepassing van mindfulness in de dagelijkse praktijk, zowel op het werk als in iemands privéleven. Tijdens het programma is er voldoende ruimte om stil te staan bij individuele hulpvragen. Deze workshop kan aangeboden worden voor een groepsgrootte tot 20 deelnemers.

Je leven in balans

Met een ontspannen gevoel in het leven staan is enorm belangrijk om allerlei lichamelijke en psychische klachten te voorkomen. Bij een goede balans draait het om het kunnen combineren van werk en privé, sociale contacten, sport en hobby’s zonder gejaagd gevoel en het idee dat er ‘nog zoveel moet’. In deze workshop leer ik disbalans te herkennen en manieren om dit aan te pakken. We gaan kijken naar hoe iemands eigen stressopbouw in elkaar zit en ik vertel over de invloed van eigen gedachten op ervaren stressniveau. Gedurende de workshop is er voldoende ruimte om vragen te beantwoorden.  Aan het einde beschikken de deelnemers over een plan van aanpak om concreet aan de slag te kunnen met hun persoonlijke situatie.

Burnout Business Check-up

Analyse van uw bedrijf en/of afdeling

Hoe gezond is uw bedrijf?

Naast dat ik geloof in het investeren in de weerbaarheid van personeel, heeft de werkgever, de leidinggevende en de werkcultuur ook een invloed op het welzijn van de medewerkers. Bent u bereid om de hand in eigen boezem te steken en eens kritisch te kijken naar de psychische gezondheid van uw bedrijf of afdeling? Ik help u daar graag mee door eens een dag langs te komen en mee te lopen. Samen kijken we waar de knelpunten liggen en ga ik daarna in gesprek met een aantal leidinggevenden, een HR medewerker en personeelsleden. Dit geeft mij een goed beeld van wat er goed gaat en wat er beter kan. Na afloop ontvangt u binnen enkele werkdagen een plan van aanpak waarin heldere verbeterpunten staan omschreven en praktische tips.

Lightbulb

Vrijblijvend consult

Analyse

plan van aanpak

Wilt u een lager verzuim?

(re)Treat your staff

Investeren in psychische gezondheid

Business retreat

Draaien uw medewerkers op volle toeren en verdienen ze tijd en ruimte om zichzelf op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen? Of bemerkt u juist klachten bij één of meerdere medewerkers en maakt u zich daar zorgen om. Tijdens de vier dagen durende business retreats van BolWerk Psychologie wordt er intensief geinvesteerd in het psychisch welbevinden van uw medewerker. Dit doen we door middel van het aanreiken van handvatten om anders te denken, te voelen en te doen. De business retreats vinden plaats op een mooie locatie in Nederland en gedurende het programma is er ruim de tijd voor ontspanning. Ook kunnen er, al naar gelang de wens, individuele sessies geboekt worden.

Na vier dagen is uw medewerker weer opgeladen en geinspireerd om lekker aan de slag te gaan.

Meer weten over de business retreats?

Praktische informatie

De business retreats vinden op een aantal vaste momenten in het jaar plaats. Er worden maximaal 6 medewerkers tegelijk toegelaten om de rust en kwaliteit van het programma te bewaken. Indien u meerdere medewerkers heeft die u een business retreat zou willen aanbieden kan er een op maat gemaakt programma voor uw bedrijf gemaakt worden en zijn dagen bespreekbaar.

Behandeling

Werkgerichte psychotherapie voor een vlot herstel
Even een paar cijfers; bij 1 op de 3 werknemers die verzuimen is er sprake van psychisch verzuim. Iedere verzuimdag kost u als werkgever E250,-. Een zieke medewerker verzuimt gemiddeld 180 dagen waardoor de totale verzuimkosten per medewerker op E45.000,- uitkomen. De wachttijd bij een reguliere GGZ instelling is vaak 4 maanden of nog langer. Wanneer de behandeling dan eindelijk begint wordt werkhervatting niet gestimuleerd en de bedrijfsarts angstvallig buiten de deur gehouden.

Werkgerichte psychotherapie verkort verzuimduur

BolWerk Psychologie is gespecialeerd in de behandeling van medewerkers waarbij sprake is van psychisch verzuim. Binnen de behandeling wordt afstemming gezocht met de bedrijfsarts en een overleg op de werklocatie behoort tot de mogelijkheden. Onderzoek wijst uit dat het betrekken van het werk in de behandeling, leidt tot afname van de verzuimduur met maar liefst zes weken. De behandelingen zijn kortdurend, evidence based en transparant. Bent u benieuwd wat BolWerk voor uw medewerker kan betekenen? Neem dan gerust contact op.

Lightbulb
N

Geen wachtlijsten

communicatie met bedrijfsarts

Overleg op locatie mogelijk

Gratis advies?

BolWerk Psychologie

Daniëlle Prinse MSc.

GZ-Psycholoog /

cognitief gedragstherapeut VGCT

BIG nr: 39915030325

kvk 68193068

info @ bolwerkpsychologie.nl

0623906698

© Copyright 2024 – BolWerk Psychologie- Alle rechten voorbehouden.

Vond je dit interessant?

Deel het met anderen!