Goede zorg zonder gedoe

Meld je nu aan

Face to face

Individuele behandelgesprekken

Voor welke klachten kan ik terecht?

Naast dat ik gespecialiseerd ben ik burnout, ben ik als GZ-psycholoog breed opgeleid en kan je voor verschillende klachten bij mij terecht. Ik behandel mensen in de leeftijd van 18 tot 75 jaar. Mocht jouw specifieke klacht er niet bij staan, mail me dan gerust. Ik zal dan aangeven of ik je kan helpen en zonodig doorverwijzen naar een collega.

 • Burnout
 • identiteitsvragen
 • lichte persoonlijkheidsproblematiek
 • Overspanningsklachten
 • Paniekstoornis
 • Paniekaanvallen
 • Sociale angst
 • Obsessief-compulsieve stoornis (dwangklachten)
 • Hypochondrie
 • Posttraumatische stress stoornis (PTSS)
 • Spanningsklachten
 • Specifieke fobieën zoals vliegangst of angst voor overgeven
 • Somberheid
 • eetbuien

 

De procedure

Allereerst ga je naar de huisarts om een verwijzing voor de BGGZ (basis generalistische gezondheidszorg) te halen. Mocht je de behandeling zelf willen betalen, is dit uiteraard niet nodig. Via het contactformulier op de website vul je je gegevens in om je aan te melden voor behandeling. Ik neem vervolgens contact met je op om een intakegesprek te plannen. Een intakegesprek duurt altijd een uur. Na de intake volgt een adviesgesprek waarin ik de bevindingen en het behandelplan met je zal bespreken. Daarna kan de behandeling van start gaan. Behandelgesprekken duren maximaal 45 minuten.

Meer informatie over: kosten en vergoedingen.

 

**Behandeling is mogelijk op donderdagavond en vrijdag**

**UPDATE CORONAVIRUS & WACHTLIJST: Op het moment van aanmelding ontvang je een bestand met daarin de regels die ik hanteer rondom het coronavirus. Momenteel is er een wachttijd van ongeveer 8-10 weken. Voor de online cursus cognitieve gedragstherapie en de groepstraining “Verbeter je zelfbeeld in 7 stappen” is GEEN wachtlijst.

 

 

 

Verwijzing

h

Intake

Behandeling

Cognitieve gedragstherapie, schematherapie en EMDR

Ik behandel volgens de principes van cognitieve gedragstherapie; dit betekent dat ik kijk naar de invloed van jouw gedachten op je gedrag en andersom. Ik help je om belemmerende gedachten te herkennen, te onderzoeken of ze wel kloppen, zonodig nieuwe conclusies te trekken én op een andere manier met de situatie om te gaan. Naast dat ik gespecialiseerd ben in de cognitieve gedragstherapie, kan ik zonodig ook schematherapeutische technieken of EMDR inzetten.

Een behandeling heeft een vaste structuur. We beginnen natuurlijk met een intakegesprek en het opstellen van behandeldoelen. Gesprekken en huiswerkopdrachten helpen vervolgens meer inzicht te krijgen in je klachten en de manier waarop je hiermee omgaat. In de afrondende fase van de therapie kijken we terug op jouw leerproces en maken we een terugvalpreventieplan.

Contractvrij werken

Ik heb ervoor gekozen om geen contracten af te sluiten met zorgverzekeraars, omdat ik het niet eens ben met de huidige vorm van marktwerking en de macht die de zorgverzekeraar daarbij krijgt. Omdat ik contractloos werk, zit ik niet vast aan regelgeving vanuit de zorgverzekeraar. Dit betekent voor jou minder vragenlijsten invullen en een behandeling waarbij we focussen op wat jij nodig hebt om je beter te gaan voelen en waarin wij zelf bepalen hoe lang die gaat duren. Ook ben ik vanwege het feit dat ik geen contract heb getekend, niet verplicht om de zorgverzekeraar inzage te geven in jouw dossier.

In mijn praktijk hanteer ik uiteraard de eisen voor kwaliteit zoals die in onze beroepsgroep gebruikelijk zijn. De tarieven voor de zorg zijn vastgesteld door de NZA zoals besloten in de wet marktordening gezondheiszorg (WMG). Je ontvangt de factuur voor behandeling rechtstreeks van mij, ongeacht of je een naturapolis of een polis op restitutiebasis hebt. Je dient dan zelf de factuur in te dienen bij jouw zorgverzekeraar die de behandeling geheel (restitutiepolis) of gedeeltelijk (naturapolis) zal vergoeden. Tevens zal altijd je eigen risico aangesproken worden indien je besluit te declareren bij je zorgverzekeraar. In de video hieronder wordt het verschil tussen een resititutiepolis en een naturapolis toegelicht.

De behandeling duurt zo kort mogelijk, maar zo lang als nodig.

Online zelfhulp

Herstellen op je eigen moment, in je eigen huis

Op dit moment werk ik aan een online burnoutbehandeling. Nog even geduld….

(re)Treat your mind

Back to balance in een prachtige omgeving

Op zoek naar ontspanning?

Wanneer je een retreat bij BolWerk Psychologie boekt, neem ik je vier dagen (vrijdag tot en met maandag) mee naar een prachtige locatie in Nederland. In deze vier dagen gaan we op verschillende manieren te werk en zorg ik dat je met een veel meer ontspannen mindset naar huis gaat. Cognitieve gedragstherapie, mindfulness en andere ontspanningsmethoden staan op het programma. Ook heb je de kans om een individueel behandelgesprek te plannen om nog eens extra aan je eigen doelen te werken. De dagen zitten niet volgepropt omdat het ook net zo belangrijk is je rust te vinden door even tijd te hebben voor een wandeling, of gebruik te maken van de wellness. Op dit moment ben ik in gesprek met een mooie locatie in Nederland. Zodra de afspraken definitief zijn zal je hier meer lezen over het programma. Bij vragen mag je natuurlijk altijd contact opnemen.

 

Is deze retreat iets voor mij?

WEL:

 •  Als je continu vermoeid bent en je tegen een burnout aan loopt te hikken
 • Als je al een burnout hebt
 • Als je je continu gespannen voelt
 • Als je nooit eens tijd neemt voor jezelf
 • Als je een belangrijke keuze moet maken en je ziet door de bomen het bos niet meer
 • Als je denkt geen tijd te hebben voor een retreat
 • Als je bereid bent te investeren in je gezondheid
 • Als je een harde werker bent
 • Als je op zoek bent naar tips en handvatten om meer ontspannen in het leven te staan

NIET:

 • Als je alleen maar behoefte hebt aan vier dagen slaap
 • Als je niet bereid bent tijd en geld te investeren in je (psychische) gezondheid
 • Als je alleen maar wil praten en niet wil doen
 • Als je niet van plan bent om het geleerde door te voeren in je thuissituatie

 Houd Facebook in de gaten om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

BolWerk Psychologie                   Daniëlle Prinse MSc.                               GZ-Psycholoog / cognitief gedragstherapeut VGCT

BIG nr: 39915030325                         

                                                                   kvk 68193068                                          info @ bolwerkpsychologie.nl               tel: 0623906698                                                                               

© Copyright 2020 – BolWerk Psychologie- Alle rechten voorbehouden.

Vond je dit interessant?

Deel het met anderen!